Jak poznat spolehlivou personální agenturu?

Jak poznat spolehlivou personální agenturu?

Při hledání nového zaměstnání jste jistě narazili na možnost využití služeb personální agentury. V následujících čtyřech bodech shrneme to nejdůležitější, co vás utvrdí v tom, že jste si vybrali tu pravou.  

Personální agentura má dostatek informací

Kvalitní personální agentury hrají roli spojky mezi poptávkou a nabídkou tak dobře právě proto, že mají spoustu cenných informací. Mají komplexní přehled o klientech, tedy firmách s volnými místy, o zájemcích a tím i zákonitě o celkové situaci na trhu práce. Vám, jako uchazeči o zaměstnání, to přinese mnoho výhod, které byste si sami jen těžko zajistili. Při průvodním pohovoru v agentuře se dozvíte veškeré detaily o potencionálním zaměstnavateli, o jeho požadavcích i nástupních podmínkách a spolu s nimi získáte i různá doporučení, jak při výběrovém řízení uspět.

Personální agentura disponuje i nezveřejněnými pozicemi  

Dobře fungující personální agentura se může pochlubit obsáhlou databází firem, se kterými má dlouhodobá a funkční partnerství. Není neobvyklé, že firmy svou nabídku volných pozic nevypouštějí do oběhu, ale vhodné kandidáty hledají výhradně prostřednictvím služeb personální agentury. Jako uchazeč registrovaný u personální agentury se tak o skvělé příležitosti dozvíte jako první a vaše šance na novou práci se tím závratně zvýší. 

Personální agentura vás podpoří bezplatně  

Dobrou personální agenturu poznáte také tak, že vám, jako zájemci o zaměstnání, poskytne určitou podporu. Nabídne vám pomoc při tvorbě životopisu, vyhodnotí vaše schopnosti a předpoklady a navrhne odpovídající volná místa. Na přijímací pohovor do firmy vás vyšle vždy připravené a s doporučením. To vše vám agentura poskytne zcela zdarma. 

Personální agentura vše urychlí   

Finálový důkaz toho, že jste si vybrali skutečnou spolehlivou personální agenturu je samozřejmě ten, že vám brzy najde vhodné uplatnění. Zároveň vám také zajistí rychlý průběh výběrového řízení a hladké vyřízení všech formalit tak, aby se celý přijímací proces do nového zaměstnání usnadnil a především urychlil.  

Mohlo by tě zajímat

Hodnocení